Arkea helpottavat ikkunakaihtimet

Kaupallinen yhteistyö Visor kanssa

Joku ehkä muistaakin, kun syyskuussa asensimme alakerran ikkunoihin kevyet Visor ikkunakaihtimet. Lupasin tulla silloin kertomaan kokemuksiamme kaihtimista ja niiden käytöstä, kunhan aikaa on kulunut hiukan enemmän. Ikkunakaihtimista ja niiden asennuksesta kerroin jo tuoreeltaan asennuksen jälkeen, postauksen pääset lukemaan täältä. Nyt kun käyttökokemusta on ehtinyt kertyä puolen vuoden verran, on aika päivittää kaihdinkuulumisia.

Meillä ikkunakaihtimet asennettiin alakerran muihin ikkunoihin, paitsi keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Eniten olemme ehdottomasti käyttäneet kokolasisen ulko-oven kaihdinta ja sen viereistä korkean ikkunan kaihdinta. Ikkunakaihtimissa on se hauska puoli, että niitä voi säätää joko ylhäältä tai alhaalta, jolloin olen usein jättänyt yläosan vapaaksi ja on helppoa kurkistaa esimerkiksi millainen sää ulkona on, mutta näkösuoja säilyy silti.

Kevätaurinko alkaa jo paikoin lämmittää ja ikkunakaihtimet ovat ehtineet olleet kovassa käytössä. Oikeastaan olemme talven aikanakin käyttäneet kaihtimia paljon enemmän kuin mitä aiempia sälekaihtimia tuli käytettyä. Ikkunakaihtimet ovat paljon helpommat ja kevyemmät käsitellä meidän isoissa ikkunoissa, joissa sälekaihtimien paino alkoi olla jo kohtalainen. Kuten jo heti asennuksen jälkeen kerroin, nämä ikkunakaihtimet ovat erittäin kevyet liikutella ja mikäli ei olisi (muuton myötä) pakko palata sälekaihtimiin, niin en niitä kyllä kotiini enää huolisi.

Jos helppous on yksi syy, miksi tykkään näistä niin kovasti, on toinen syy valoisuus. Vaikka ikkunakaihtimet suojaavat, ne myös päästävät valon läpi ja tämä jos mikä on tärkeää, tykkään nimittäin kovasti valoisuudesta ja siinäkin oli yksi syy, miksi meillä harvoin nähtiin sälekahtimia käytössä. Erityisesti kiittelen ikkunakaihtimia valokuvatessani vastavaloon. Valo siivilöityy kauniisti kaihtimen läpi mahdollistaen kuvaamisen myös haastavammassa säässä. Ainoa negatiivinen asia, jonka ikkunakaihtimista olen keksinyt on se, ettei meillä ole näitä yläkerrassakin!

Onko siellä muita, jotka on ihastuneet kevyisiin ikkunakaihtimiin? Visorilla on kevätkamppis 15.4. asti, jossa kaikki kaihtimet ovat -20% alessa ja tilauksen mukana saa vielä kaupunkijulisteen. Kamppikseen pääset suoraan tästä. Jos kaihtimista, niiden asentamisesta tai käytöstä ylipäätään tulee jotain kysyttävää, niin laittele kommenttiboksiin mietteitä ja kysymyksiä.

Aurinkoista päivää toivotellen,

allekirjoitus