Uusi makuuhuone muotoutuu

*Printit saatu Instagram yhteistyönä

Kurkistetaanpa meidän uuden kodin makkariin. Instagramissa osa on ehkä jo törmännytkin makkarikuviin, mutta hyvistä aikeista huolimatta en tänne niitä vielä ole ehtinyt postaamaan. Ihan kuvittelin olevani lomalla, mutta kiireistä näyttää olevan… 

Meillä on erittäin amerikkalaiseen tapaan makkareissa kokolattiamatot. Ennen kuin olimme nähneet asuntoa, kammoksuin kokolattiamattoja – mielessä eli muisto mummilan makkarin kokolattiamatosta, josta kyllä silloin lapsena tykkäsin tosi paljon, mutta onhan se ollut aika inha. Onneksi nämäkin asiat ovat kehittyneet vuosikymmenissä ja jos nyt uskallan sen ääneen myöntää, niin nämä meidän vaaleat ja pehmeät matot on aika kivat. En nyt sentään kotiini valitsisi, jos päättämässä olisin, mutta tähän mennessä ei ole pahaa sanottavaa. Sen verran lisää meidän kodista (ja matoista), että tämä talo on rakennettu 2016 ja meitä ennen asukkaita on ollut yhdet ja matot vaihdettiin nyt ennen meidän muuttoa uusiin. Samoin maalattiin kaikki pinnat eli asunto oli käytännössä uusi, kun tänne muutimme – aika kivaa (ja tyyristä) palvelua vuokranantajalta.

Makkari muodostuu uusista hankinnoista ja vanhoista kalusteista. Sänky ja sängynpääty olivat ehdottomasti uusien hankintojen listalla kärkipäässä, halusimme mahdollisimman ison sängyn. Ette uskokaan millainen metsästäminen oli pellavaisessa helmalakanassa (löytyi paikallisesta H&M Homesta). Olen sittemmin tehnyt H&M Homeen kolme muutakin tilausta, joista yksikään ei vielä ole tullut perille! Suoranainen ihme siis, että tuon helmalakanan onnistuin edes saamaan. Pellavainen aluslakana on käynyt aika lähellä, mutta palautettu jo pariin otteeseen takaisin… Saa nähdä vieläkö joku päivä onnistun sen saamaan. Olen tässä kiitellyt itseäni, että otin Suomesta mukaan tyynyt ja lakanat, sekä sitä myötä lemppari petivaatteet. Sen lisäksi, että pellava maksaa täällä maltaita, ei sitä ole kovin hyvin saatavilla myöskään. 

Sängyn lisäksi yöpöydät ja niiden valaisimet hankittiin uusina täältä. Molemmat löysin IKEAn valikoimista ja olen ollut tosi tyytyväinen nyt, kun meillä ekaa kertaa on omat yöpöydät molemmille. Hayn nojatuoli ja vaaterekki mahtuivat näppärästi makkariin ja sänkyä vastapäätä sijoitin aiemmin olohuoneessa majailleen kaapin. Siihen valitisin lopulta vaaleat jalat ja nyt kaappi toimiikin liinavaatekaappina. Printtiseinän suunnittelin jo hyvissä ajoin yhteistyössä Desenion kanssa ja tykkään siitä valtavasti.

Aika hassua muuten miten jotkin asiat on paljon kätevämpää ja edullisempaa hankkia Suomesta. Niin kävi haaveilemieni samettiverhojen kanssa. Voihan olla, että olisin ne täältäkin saanut, mutta kaikki paikat, joista katsoin olivat erittäin kalliita. Niinpä tilasin Suomesta verhot ja toin ne matkalaukussa tänne. Luonnonvalkoinen väri sopii täydellisesti greigeen seinään. Ja muutenkin sametti tuo tiettyä ylellisyyttä makkariin. Ihan valmista ei makkarissa vielä ole. Pari printtiä on tulossa vielä seinälle, mutta en vain ole ehtinyt niitä asentamaan vielä.

Postausaiheita olisi mielessä muhimassa vaikka kuinka, jos nyt saisin jostain aikaa saattaa niitä eteenpäin. Kovasti teiltä on tullut ihanaa palautetta, että meidän muutto ja uudet kuviot kiinnostavat. Voitte laitella kommenttiboksiin kysymyksiä myös, jos sellaisia tulee mieleen. 

Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen,

allekirjoitus