Järjestelyintoa

1. Pyykkikori, The Container Store 2. Kannellinen kori, Anno 3. Puukahvainen caddie, The Container Store 4. Matala pyykkikori, Hay.dk 5. Harmaa caddie, The Conainer Store 6. Korkea pyykkikori, Hay.dk 7. Metalli caddie & ämpäri, Granit

Uusi koti tuo aina mukanaan uudenlaisia haasteita säilytyksen kannalta, paitsi ehkä siinä tapauksessa, jos on itse päässyt alusta asti suunnittelemaan kodin ja luonut parhaat mahdolliset säilytysratkaisut omiin tarpeisiinsa. Olen törmännyt päätä pahkaa erilaisuuteen, mitä tulee käytännöllisyyteen uusien kotien suunnittelussa Suomen ja Amerikan välillä. Ja tätä ei tokikaan voi yleistää millään tasolla, mutta siitä huolimatta sanoisin, että mikäli pieni keittiö on käytännöllinen, niin se on toimivampi kuin suuri keittiö, jossa käytännöllisyys on jätetty suuruuden jalkoihin.

Ei kuitenkaan asettauduta keittiöön tällä kertaa, se olkoon ihan oma lukunsa. Törmäsin säilytyshaasteeseen jo heti ensi kertaa nykyisessä kodissa vieraillessamme. Kuten aiemminkin on todettu, vaatehuoneita meiltä löytyy joka lähtöön ja vaatesäilytys on jotakuinkin tolallaan ja oikeastaan makkarin yhteydessä oleva iso vaatehuone on jopa mukavan väljä. Samaa ei voi sanoa ulkovaatteet kätkevästä pienestä vaatehuoneesta, mutta luotamme siihen, että niitä paksuimpia takkeja ei tarvitse usein kaivaa esiin…

Jotta pääsemme itse asiaan ja kuvassa näkyvään kollaasiin, niin kerrottakoon, että jättimäiset pesukone ja kuivausrumpu sijaitsevat omassa rauhassaan kaksoisovien takana. Vaikka jäin ilman kodinhoitohuonetta, tuntui tämä ratkaisu heti todella kätevältä. Pesukone on niin iso, että sen päällinen vetää vertoja aiemmalle viikkaustilalleni pesutornin vieressä ja lisäksi saan samaisen pesukaapin hyllyille järjesteltyä siivouskomeron tarvikkeet. Järjestely on vielä kesken ja vaikka kaikelle on jo oma paikkansa ja laatikkonsa, kaipaa sisäinen perfektionisti ulkoasua matsaavaksi. Saa nähdä toteutanko haaveeni valkoisesta laatikkorivistä, kunhan kiireellisemmät asiat on saatu hoidettua…

Etsin aikani pyykkikoria meille, sillä asetin monenlaisia vaatimuksia korille ja sen käytännöllisyydelle. Lopulta päädyin The Container Storen sivuille (toimittaa muuten myös Suomeen, järjestysintoilijoiden kannattaa kurkata inspiskuvia) ja tilasin aivan erilaisen korin kuin olin ajatellut. Valkoinen yksinkertainen kori puisilla yksityiskohdilla oli jotain, mitä en voinut ohittaa ja niinpä monta kuukautta muhinut (ja kymmeniä googlailutunteja vaatinut) asia saatiin päätökseen. Ihana vaihtoehto olisi ollut myös kannellinen kori tai tyylikkyydestä pisteitä saava Hay:n korkea kori, josta meiltä tuo pienempi versio jo löytyykin.

Sen sijaan aivan uusi haaste löytyi kylppärisiivoustarvikkeiden säilytyksestä. Toki sijoitin ne tuonne samaiseen pyykkäys/siivouskomeroon, mutta koska kylpyhuoneita on kaksi, ärsyynnyin pian kanniskelemaan siivoustarvikkeita useaan otteeseen eri kylppäreihin. Joku muu (ehkä Amerikkalaiseen säilytyksen epäkäytännöllisyyteen kyllästynyt) oli jo aikaa sitten keksinyt utility caddien – tuon ihanan arkisia askareita helpottavan pikkukorin. Olin kuvitellut, että niitä on vain rumia muovisia viritelmiä, mutta mitä vielä, näidenkin perään voi näköjään kuolata. Valkoinen puusomisteinen ja kokoharmaa lokerikkoinen, sekä upea musta metallinen kävivät aika taistelua, kun pohdin ja punnitsin itselle sopivaa vaihtoehtoa. Olisin päätynyt mustaan metalliseen, jos sen saisin vietyä matkalaukussa kotiin, mutta se ei nyt tällä kertaa onnistunut (musta kaksiosainen metallinen muuten tällä hetkellä Granit:n alessa itkettävän edullisesti, mikäli tälle on tarvetta). Sen sijaan päädyin harmaaseen vaihtoehtoon käytännöllisyyden nimissä, vaikka valkoinen olisi ulkonäöllisesti ollut voittaja. Mua kiinnostaisi kovasti tietää löytyykö teiltä vastaavaa arkea helpottavaa koria käytöstä? Itse en malta odottaa, että pääsen testaamaan uusia hankintoja arjessa.

Ihanaa viikonloppua toivotellen,

allekirjoitus

*Kuvat: The Container Store, Hay.dk, Granit, Anno