Minun joulut

Meidän pienessä sisustusryhmässä pyörii hauska haaste aiemmista joulukodeista. Päätin hypätä mukaan tähän Inspired by Love Sannan aloittamaan jouluiseen haasteeseen. Koska tänä vuonna ollaan ihan eri osoitteessa ja uudessa kodissa (uudesta mantereesta puhumattakaan), niin on mukavaa palata aikamatkalle meidän edelliseen kotiin ja siellä vietettyihin jouluihin..

Tämä kuva on viime joululta meidän Espoon kodista. Tässä vaiheessa jo tiesin, että olemme viimeistä joulua tässä kodissa ja Suomessa ylipäätään. En siis tehnyt juurikaan uusia hankintoja, joskin paria uutta valonauhaa en voinut vastustaa. Koska emme viettäneet joulunpyhiä kotona, niin meille valikoitui pieni aito kuusi ruukussa. Ruukkukuusi on helppo sillä se pärjää ilman kastelua pitempään, eikä silti pudota kaikkia neulasia. Muuten tykkäsin erityisesti viime vuoden isosta tähdestä, johon kääräisin jouluvalot, tämä täytyy ehkä ottaa käyttöön myös tänä vuonna.

Vuoden 2017 joulua me vietimme palmun alla Thaimaassa, joten kuusen hankinta jäi kokonaan välistä. Sen sijaan panostin asetelmiin, joita löytyi vähän joka puolelta kotia. Havut, tähdet ja kynttilät ovat kuuluneet meidän jouluihin aina. Joulun väreinä ovat useampana vuotena olleet valkoinen, harmaa ja musta.

Vuoden 2016 jouluna meillä oli kartiovalkokuusi eteisessä, sillä emme viettäneet silloin(kaan) joulunpyhiä kotosalla. Muutenkin nämä kaksi joulua muistuttivat koristeluiltaan paljon toisiaan. Kartiovalkokuusi oli muuten aivan ihana, se varisti neulasia vain vähän ja oli sävyltään kaunis harmahtavan vihreä. Oikein mainio pikkukuuseksi ison lisänä tai jos ei aio viettää koko joulunaikaa kotosalla.

Ensimmäinen joulu uudessa kodissa (2015) ja olin käynyt syksyllä metsässä etsimässä sopivan karahkan, johon sain valonauhan kiedottua. Karahka jäikin sitten pysyvästi meille ja oli mieluinen eri vuodenaikoihin.

Nyt jälkeenpäin miettiessä, emme tosiaan viettäneet kertaakaan joulunpyhiä kotona, vaan olimme mummilassa, siksipä kuusi ei ole kuulunut Espoon kodin jouluihin. Tänä vuonna meille on vihdoinkin tulossa kuusi ja olenkin käyttänyt aika paljon aikaa sopivan tekokuusen löytymiseen. Nyt alkaa olla selvillä millaisen kuusen haluan ja aion käydä pari katsastamassa ihan liikkeessä. En oikein malttaisi odottaa, että pääsen kuusenkoristelupuuhiin. Joko teillä on kuusi vai odotatko lähemmäs joulua?

Mukavaa keskiviikkoa toivotellen,

allekirjoitus