Ensimmäinen kiitospäivä

Me vietetään tänään ensimmäistä kiitospäivää ikinä ja aika rennolla otteella mennään. Kalkkuna kuuluisi aika saumattomasti tähän juhlaan, mutta meillä syödään tänään kalaa, sen sijaan maissia, muusia ja karpaloitakin löytyy pöydästä. Kurpitsapiirakka ei oikein maistu meille, joten jälkkäriksi syödään porkkanakakkua.

Otin pientä stressiä kaupassa käynnistä, koska meillä jäi viime tinkaan kaikki valmistelut sairastelun ja lääkärissäravaamisen, sekä rästiin jääneiden asioiden osalta. Ehdimme kauppaan vasta eilen aamulla, minkä ajattelin olevan ihan liian myöhäistä, sillä en viihdy ruuhkissa ollenkaan. Aamupäivästä oli kuitenkin vielä yllättävän rauhallista ja väljää ja kun tytär aloitti kiitospäivän vapaat puolen päivän aikaan, niin olin saanut asiat hoidettua, eikä stressistä ollut tietoakaan.

Koska me vietetään kiitospäivää omalla porukalla (paitsi mies on työreissussa), niin amerikkalaistyylistä juhlaa ei meillä ole tiedossa. Olen jostain lukenut, että kiitospäivä on jopa isompi juhla kuin joulu ja tähän satsataan kunnolla paikallisten keskuudessa. Joulua pääosin aletaan koristelemaan vasta kiitospäivän jälkeen, mutta meillä on menty senkin suhteen niinkuin hyvältä tuntuu ja aika paljon jouluisia juttuja meiltä jo löytyykin. Kuusen pitäisi saapua tänään ja odotan toiveikkaana, että se olisi sellainen kuin kuvittelen. Tuntuu ihan uskomattomalta, että joulukuu alkaa sunnuntaina, suotuisat säät ovat ilmeisesti aiheuttaneet sen, että elän edelleen lokakuuta – eihän tähän aikaan vuodesta kuulu olla aurinkoista ja lämpöistä, saati nähdä orvokkeja…

Tyttären koulussa on valmistauduttu ahkerasti kiitospäivään, niin askarteluin, juhlin kuin käymällä läpi kiitospäivään liittyviä perinteitäkin. Olikin ihana kuulla, että tytär oli omalle kiitollisuuslistalleen kirjoittanut perheen, ystävät ja kodin. Voin täysin täysin samaistua hänen listaansa, lopulta ne tärkeimmät asiat löytyvät helposti miettimättä ja tämä kulunut puoli vuotta ulkomailla on vain vahvistanut tunnetta siitä, mikä itselle on oikeasti tärkeää.

Ihanaa torstaita toivotellen,

allekirjoitus