Amerikkalainen joulukuusi

Meillä on ensimmäistä kerta koskaan tekokuusi. Aiempina jouluina meillä on ollut pieniä ruukkukuusia ja tyttären ollessa pieni meillä oli parina jouluna oikea iso kuusi, mutta koska joulut vietettiin mummilassa, niin olemme pärjänneet viime vuodet pienellä (ja pitkään hyvänä säilyvällä) kuusella. Nyt kuitenkin halusin kunnon amerikkalaisen kuusen, jossa on paljon koristeita – tällä kertaa enemmän on ehdottomasti enemmän!

Voisi luulla, että kuusen ostaminen täällä olisi helppoa, sillä tarjontaa on ihan joka lähtöön ja joka kukkarolle. Löytyy jopa monivärisiä, värivaloja vaihtavia, sekä puolikkaita kuusia, jotka sopivat hyvin ahtaaseen tilaan seinän viereen. Näin jopa kulmaan sopivan kuusen ja tikunohuita pencil-kuusia. Ehkä erikoisin oli ylösalaisin sijoitettava kuusi… Oli niin tai näin, niin laajasta tarjonnasta huolimatta alkoi tuntua mahdottomalta löytää juuri se kuusi, mikä itselläni oli mielessä. Halusin lumisen kuusen, mutta en liian lumista, enkä toisaalta liian vähälumista. Mies oli jo ihan pyörällä päästään vaatimusteni kanssa, mutta totuus alkoi hänellekin valjeta, kun kiersimme katsomassa lukemattoman määrän kuusia. Lopulta uskaltauduin tilaamaan kuusen näkemättä sitä ja jännitin aika paljon onko se lopulta oikeanlainen.

Olihan se onneksi! Heti, kun kuusi oli saatu kasaan, niin tiesin, että se on juuri se, mitä olin etsinyt. Koristelusta niinikään mulla oli tarkka visio jo ennakkoon, sillä halusin valkoisen kuusen. Tein karsinnan joulukoristeille ennen muuttoa ja onneksi olin jättänyt ne mieluisimmat koristeet, joista suurin osa sopi tämän vuoden kuuseen. Lisäksi hankin ison määrän erilaisia valkoisia joulupalloja ja hiutaleita, sekä yksittäisiä koristeita. Lopputulos on hyvinkin amerikkalaistyylinen koristeilla kuorrutettu kuusi; juuri se mitä halusinkin. Ihanin tunne on tulla kotiin ja nähdä kuusi heti ovelta.

Kuusen ympärille syntyi kokonainen jouluinen nurkkaus tikkaiden, joulusukkien ja valojen myötä. Nautin myös kovasti siitä, että kuusi on jo näin ajoissa ja ehditään nauttia siitä koko joulukuu, sillä emme vietä tänä vuonnakaan joulua kotosalla, nyt siis otetaan kaikki irti joulunodotuksesta. Joko teillä muilla on kuusi vai odotatteko lähemmäs joulua?

Ihanaa joulukuun alkua toivotellen,

allekirjoitus