Sitrukset sisälle ja hiukan viherkasveista

Viikonloppuna oli pienoinen sisustusongelma, kun oli aika ottaa kesän ulkona viihtyneet viherkasvit takaisin sisälle yöpakkasten alta. Jostain syystä kasvien paikat olivat ennättäneet täyttyä kesän aikana ja hetken kävelin sitruunapuu kainalossa mallaillen sopivaa uutta sijoituspaikkaa sille. Lopulta päädyin valoisaan paikkaan keittiön saarekkeen päässä ja taidan tykätä tästä vaihtoehdosta aika paljon, vihreyttä nimittäin kaipaa ihan joka puolelle.

Leikkimielisesti kyselin Instagramin puolella seuraajilta montako sisäkasvia heiltä löytyy kotoa ja aika paljon löytyy kasveja sisustajien kodeista. Mitään kovin tieteeseen pohjaavaa tutkimusta asiasta ei aikaan saa, mutta itse luulin, että meillä on paljon kasveja (niitä on 16, vaikka Instassa kyllä ilmoitin, että 14, kun unohdin nuo ulkoa tulleet…), mutta monella oli yli parikymmentäkin kasvia kotona. Olen aina tykännyt viherkasveista ja vaikka osan mielestä ne ovat vaikeita pitää hengissä, niin paria poikkeusta lukuunottamatta en allekirjoita väittämää. Itse nimittäin menen siitä, mistä aita on matalin, enkä tarjoa kasveille muuta kuin sopivasti kosteutta ja valoa ja jos ne näillä eväillä pärjäävät, niin ei olla kovin vaikeiden asioiden äärellä. Olen viimeisen vuoden ajan vienyt kasvit siivouspäivänä suihkuun, siis kantanut ihan jokaisen pienenkin kasvin suihkuun ja suihkutellut ne ja tuntuu, että kasvini voivat paremmin kuin koskaan. Aika helppoa, eikä edes juuri vie aikaa lopulta, bonuksena tulee kirkkaat ja puhtaat lehdet, kun pöly ei ehdi niitä samentamaan.

Mitäs siellä ruudun toisella puolella ollaan viherkasveista mieltä, ovatko liian vaivalloisia vai ihania kodin raikastuttajia?

Kirpsakkaa syyspäivää toivotellen,

allekirjoitus