Kulisseissa tapahtuu ja hiukan KonMaria

valkoinen keittiö

keittiö1

valkoinen keittiö valkoinen keittiö valkoinen keittiö

Keittiötä ei olekaan hetkeen tullut kuvailtua. Täällä on alkanut myös järjestelyprojekti, mutta näin ulospäin se ei näy millään tavalla. Olen ottanut tavaksi ostaa yhden uuden säilytysrasian kuiva-aineille jokaisella kauppareissulla ja vähitellen siirryn kovin kauniista, mutta niin kovin epäkäytännöllisistä pyöreistä lasipurkeista neliskanttisiin muovisiin säilytysrasioihin. Koska keittiö on yläkaapiton, ei meillä ole kuiva-aineille tilaa kuin käytännössä nuo alimman kuvan reunassa näkyvät kaksi laatikkoa. Uudella järjestelyllä saan laatikot siistimmäksi ja niihin mahtuu samat ainekset tiiviimmin ja niin, ettei tarvitse laitella mitään toistensa päälle. Hidas mutta kovin antoisa projekti.

KonMari kirjan luin noin vuosi ja mitään erityistä siivous- ja karsimisvimmaa se ei heti aiheuttanut – johtuiko silloisesta suunnattomasta väsymystilasta vai siitä, että teen karsimista hiljalleen koko ajan, mene ja tiedä. Joka tapauksessa maritus tuli uudelleen mieleeni tänä keväänä ja päätin kokeilla KonMarin oppeja omaan vaatekaappiini. En kysellyt tähän projektiin kuuluvia kysymyksiä vaatteen iloa tuottavasta vaikutuksesta, tähän osioon suhtauduin ehkä suomalaisella maalaisjärjellä ja ne vaatteet joista pidän ja joita käytän saivat jäädä ja paljon sai sitten myös lähteä. Pyörittelin sukat KonMarin ohjeiden mukaan ja täytyy myöntää, että pienet rullat vievät vähemmän tilaa ja ovat hauskan näköisiäkin.

Mielen perukoille jäi kutkuttamaan myös ajatus vaatepinottomuudesta. Itselläni ovat paidat olleen perinteisissä pinoissa topit, t-paidat, puolihihaiset ja pitkähihaiset menetelmällä. Nyt kuitenkin siivoilin varastoa ja löysin sopivasti kolme koria vaatekaappiin ja niinpä sitten eilen vaihdoin hyllyjä koreihin ja päätin testata myös tässä kohtaa KonMarin oppeja ja laittaa paidat peräkkäin laatikkoon. Ihastuin menetelmän tuomaan väljyyteen, vaikka paitoja varmasti edelleen karsimisen jälkeenkin on ihan liikaa. Saa nähdä jääkö tämä pysyväksi muutokseksi, sen näyttää pelkästään aika ja käytännöllisyys.

Onko teillä hyväksi todettuja KonMari vinkkejä? Entä puraisiko keväinen järjestelyinto myös sinua?

Ihanaa lauantaita toivotellen,

allekirjoitus