Mantereen vaihtajan mietteet

Päivät katoavat vauhdilla ja tekemistä riittää, blogin päivitys jää usein haaveasteelle muiden kiireiden alla ja se jos mikä harmittaa. Tänä aamuna heräsin aiemmin kuin normaalisti, mikä ei sinänsä ole ihme, en ole vielä tottunut tähän uuteen arkeen, jossa mies asuu toisella mantereella. Herkimmin reagoin muutoksiin juuri univaikeuksina ja onneksi nyt takana on pitkä hyvä kausi, josko pääsisin siihen taas kiinni pian. Meillä siis elellään ensimmäistä viikkoa kaukoperheenä ja myönnettävä on, että alku ei ole ollut helppo. Toisaalta tälle viikolle sattui myös ulkopuolisia yllättäviä tekijöitä, jotka eivät liity miehen lähtöön millään tavalla, mutta aiheuttivat lisää harmaita hiuksia.

Raivaaminen ja karsiminen on tässä vaiheessa avainsanoja ja jokaiselle illalle riittää hommaa jonkinlaisessa tavaroiden läpikäynnissä. Seula on aika tarkka, sillä en halua mukaan mitään turhaa (sitähän kuitenkin väkisinkin tulee), sillä kuten taisin jo aiemmin mainita, niin mitään ylimääräistä säilytystilaa meillä ei tule uudessa kodissa olemaan, vaikka vaatehuoneita on nopeasti laskettuna neljä. Niinpä olen näpytellyt pieniä vaatteita ja muuten meille turhaksi jäävää tavaraa nettikirppiksille oikein urakalla. Jotta tasapaino säilyisi olen myös hankkinut muuttokuormaan edellisessä postauksessa esitellyn uuden kaapin lisäksi myös muuta, esimerkiksi uuden peiton halusin hankkia täältä, että saan ihanat pellavalakanat mukaan ja käyttöön, samoin kävi tässä vaiheessa tyynyjen kanssa, jatkossa täytyy toki miettiä tätäkin uudelleen, mutta kun kerran muuttokuormaan mahtuu…

On jännää huomata miten kaiken konkretisoituessa ajatukset heittelevät laidasta laitaan ja välillä odotan lähestyvää muutosta kauhunsekaisin ajatuksin tyyliin ”Mitä oikein tuli tehtyä? Meillähän oli kaikki hyvin näin.” toiseen ääripäähän ”Olisipa muutto jo ohi, en malta odottaa seikkailun alkamista.” Koitan realistin tavoin muistutella itselleni, että arki se on arkea uudella mantereellakin – ja vieläpä haastavampaa sellaista. Mielessä pyörii tuhansia pieniä asioita, joita ei kotimaassa itsestäänselvinä tule edes käyneeksi mielessä. Esimerkkinä tuleva roskien keräys, tulevassa kodissa roskat haetaan ovelta kuutena päivänä, entäs sitten se yksi päivä? Minne roskat viedään, jos niitä sattuu tulemaan? Minne viedään pahvit ym. Miten kierrätän pieneksi jääneet vaatteet? Enimmäkseen kuitenkin huolta aiheuttaa salmiakin saanti, onneksi sain vinkin eräästä ryhmästä ja tilailen jatkossa salmiakkini Amazonin kautta. Heh.

Jos aiheeseen liittyen herää postaustoiveita, niin laitelkaa ihmeessä kommenttiboksiin viestiä.

Ihanaa talvista torstaita toivotellen,

allekirjoitus