Puhdasta tuli – sohvanpäällisten pesu

Olenkohan ainoa, jonka mielestä sohvanpäällisten pesu on aikamoinen urakka? Olen tosi onnellinen, että meilläkin voi olla valkoinen sohva lapsiperheessä pestävien päällisten ansiosta, mutta päällisten pesu on sellainen ruljanssi, josta en oikein välitä. Meidän IKEA Söderhamn sohvassa on Bemzistä tilatut puhtaanvalkoiset päälliset ja nämä samat päälliset ovat nyt olleet kolme vuotta käytössä ja ovat edelleen täysin kunnossa ja napakat.  Sohvastamme tulee kohtalaisen paljon kyselyjä edelleen ja olenkin aiemmin tehnyt sohvapostauksen kokemuksistamme. Parin eri fb-sisustusryhmän jäsenenä tiedän, että juuri tämä kyseinen Söderhamn sohva aiheuttaa kovasti ihastusta ja vihastusta. Kuulumme selvästi tuohon ensimmäiseen ryhmään, sillä en ole kolmen vuoden aikana kaivannut sohvaostoksille.

Tällä kertaa sohvanpäällisten pesu pyöri mielessä usean viikon ajan ennen kuin sain tartutuksi hommaan. Sinänsä ihmeellistä, sillä olen yleensä sellainen, että kun saan jonkin siivousasian mieleeni, niin toteutan sen heti alta pois, ettei tarvitse miettiä, että tuokin täytyisi tehdä… Eräs ilta ryhdyin hommiin ja koska sohvan joutuu purkamaan osiin, niin meillä oli olohuoneen täydeltä sohvanpalasia. Päätin testata kuivausrumpua, vaikka sitähän ei suositella päällisille, kuten ei myöskään valkaisevaa pesuainetta. Jätin päälliset hiukan nihkeiksi, jolloin ne oli helppoa (helppoa taitaa tässä yhteydessä olla turhan toiveikas ilmaus) saada takaisin osien päälle. Kannattaakin päällisiä pestessä mahdollisuuksien mukaan jättää päälliset aavistuksen nihkeiksi ja työ helpottuu edes pikkuisen, kun kangas ei ole rutikuiva. Nyt meillä voidaan toivottavasti nauttia sohvasta kesän yli ilman päällisten pesua tai sitten jos on pestävä, niin tyynyjen pesu riittänee.

Ihanaa, että ollaan jo perjantaissa, kivaa päivää sinulle! <3

allekirjoitus