Joulukuu on täällä!

Tuntuu, että marraskuu vilahti ohi erityisellä pikakelauksella, eikä juuri muuta jäänyt muistoksi kuin tyttären (piiiitkä) vesirokko, miehen työreissut ja oma kiire. Onneksi selvittiin tänne toivonmukaan seesteisemmän joulukuun puolelle! Olen huvikseni tarkastellut esimerkiksi Pinterestistä löytyviä joulunajan to do -listoja ja huomannut olevani auttamatta myöhässä joiltain osin (jääkaapin siivous, osa ikkunoista edelleen pesemättä…) ja toisaalta taas esimerkiksi uuni tuli jo pestyä ja lahjatkin on hankittu paria lahjakorttia lukuunottamatta. Ihan kohtalainen saldo aloittaa joulukuuta.

Tämän vuoden adventtiasetelma valmistui aika löysin rantein ja huomattavasti minimalistisemmin kuin vaikkapa viime vuonna. Tein hyvin vapaamuotoisen ”kranssin” kynttelikön ympärille havuista ja eucalyptuksen oksista. En edes lisännyt perinteisiä numeroita kynttilöihin, sillä halusin pitää asetelman mahdollisimman yksinkertaisena.

Pohdinnassa on tuleeko meille tänä vuonna sypressi vai pieni kuusi. Emme ole joulunpyhiä kotona, joten isoa kuusta ei meille ole tulossa. Tänä vuonna on kyllä pitkästä aikaa ollut sellainen olo, että haluaisin oikein ison tekokuusen, mutta odottakoon se ensi vuoteen. Millaisia kuusia teille muille on tulossa?

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!

allekirjoitus