Nurkkaus valaisinta vailla

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nettilamppu.fi kanssa

Vaikka minulle tämä kylmä (ja edelleen kylmenevä) sää on tosi kurjaa aikaa iho-ongelmineen ja jatkuvan palelemisen vuoksi, niin täytyy myöntää, että pieni osa minusta tykkää todella paljon näistä pimeistä ja tunnelmallisista illoista. Hyvällä syyllä voi laittaa villasukat jalkaan ja mennä viltin alle lämmittelemään. Illan alkaessa hämärtää sytyttelen kynttilät ja laitan kaikki tunnelmavalot päälle. Meiltä löytyy aika paljon hentoja rautalankaisia kausivaloja, joita olen ripotellut ympäri kotia ja käyn napsauttelemassa ne päälle heti tilaisuuden tullen. Meillä onkin oikeastaan aika kiva tilanne valaistuksen suhteen tällä hetkellä, sillä en välitä ollenkaan kirkkaasta valaistuksesta (ellei sitten tarvitse olla tekemässä jotain tarkkuutta vaativaa). Kattovalot ovat meillä päällä erityisen harvoin, sillä en välitä niiden luomasta valosta lainkaan. Pehmeä tunnelmavalaistus on selkeästi enemmän minun juttuni ja meillä voikin olla yhtäaikaa päällä viisi valaisinta yhden kattovalon sijaan.Jaksan katsella kausivaloja aika pitkään, mutta vuodenvaihteen jälkeen tulee pian ähky kaikkeen ylimääräiseen, mikäli vanhat merkit pitävät yhtään paikkaansa. Silloin saavat tunnelmavalotkin häipyä yksinkertaisemman ilmeen tieltä.

Tulevaa silmälläpitäen olen pohdiskellut valaisintarvetta olohuoneen tasolle portaikon päätyyn. Kaupallisessa yhteistyössä tutustuin Nettilamppu.fi:n laajaan valaisintarjontaan ja tutkailin meidän olohuoneeseen sopivia valaisinvaihtoehtoja. Valaisinkaupasta löytyy valaisimia joka lähtöön designvalaisimista aina kylpyhuoneen valaisimiin ja ulkovaloihin asti. Valikoimissa on paljon tuttuja suosikkivalaisimia tunnetuilta valmistajilta, mutta myös hiukan erikoisempia vaihtoehtoja.

Vaikka pidän todella paljon lattiavalaisimista ja niitä onkin todella laajalti tarjolla Nettilampussa, niin en koe, että sellainen sopisi meille tähän nurkkaukseen, kun toisessa päädyssä tasoa sellainen jo on. Sen sijaan tutustuin tarkemmin pöytävalaisimiin ja ihastuin erityisesti Flos:in Gatto pöytävalaisimeen, joka sopisi erinomaisesti joko isona tai pienenä mallina tuonne olohuoneen tason päätyyn. Flos Gatto on linjakas ja sopii hyvin katseenvangitsijaksi, mutta toisaalta värinsä ja muotonsa puolesta se menisi myös hyvin nykyiseen vaaleaan sisustukseen. Ajaton ja tyylikäs pöytävalaisin olisi kätevä valinta siinäkin mielessä, että sitä voisi tilanteen ja tarpeen mukaan vaihdella kuvassa näkyvän Hehku pöytävalaisimen kanssa olohuoneen eri tasoille ja muuttaa sisustuksen ilmettä pienellä vaivalla.

Rakastan valaisimia ja haaveissa keikkuu lähes aina jokin valaisinklassikko. Joulunaika onkin ihan paras hetki toteuttaa pitkäaikaisia sisustushaaveita. Olen perinteisesti hankkinut itselleni joululahjan joka joulu, se on yleensä ollut jokin pitkään toiveena ollut sisustushankinta. Tänä vuonna ajattelin jälleen antaa lahjan myös itselleni, mutta kurkataan postauksen verran ensin niihin tämän vuoden toiveisiin.